امروزه ورود تکنولوژی به همه سطوح زندگی بشر از حوزه زندگی شخصی تا حوزه های سازمانی و کشوری امری اجتناب ناپذیر شده است. در سازمان ها و ادارات نیز با افزایش گستردگی کارها امکان مدیریت با روش های سنتی بسیار دشوار می باشد. از مسائلی که همیشه سازمان ها با آن درگیر بوده اند مربوط به مدیریت اموال آن سازمان می باشد.
مدیریت هوشمند اموال RFID
روش معمول این کار استفاده از برچسب های اموال روی کالاها و مدیریت آنها از طریق اموال گردانی به صورت دوره ای می باشد. این روش با بزرگ شدن سازمان ها از کارایی کمی برخوردار می باشد. امروزه روش های جدیدی برای افزایش کارایی این حوزه تعریف شده و استفاده میگردد. اولین روش مکانیزه برای مدیریت اموال استفاده از برچسب های بارکد دار روی اموال می باشد. هرچند این روش مزایای خوبی مانند کم شدن خطای انسانی دارد اما دارای نقاط ضعفی نیز مانند نیاز به دید مستقیم هریک از بارکدها برای قرائت می باشد.
روش جدیدتری که کارایی بسیار مناسب تری نسبت به روش های قبلی دارد استفاده از تکنولوژی RFID برای مدیریت اموال می باشد. در تکنولوژی RFID از برچسب هایی استفاده می گردد که از راه دورتر با استفاده از امواج رادیویی قابل قرائت کردن می باشند. قرائت این برچسب ها توسط ریدرها انجام می گیرد و بسته به نوع برچسب و ریدری که استفاده میشود قابلیت قرائت از فاصله چند سانتی متری تا چند ده متری را دارا می باشد.
در استفاده از برچسب های RFID همچنان امکان استفاده از روش های پیشین نیز وجود دارد به نحوی که امکان چاپ بارکد یا کدهای دیداری معمول سازمان ها روی برچسب ها وجود دارد. بنابراین با استفاده از این برچسب ها امکان مدیریت اموال به هرسه طریق قرائت با چشم، بارکدی و استفاده از ریدر وجود خواهد داشت.
در مدیریت اموال با استفاده از تکنولوژی RFID بدین صورت عمل می شود که روی کالاهای مورد نظر در سازمان به جای برچسب های معمول از برچسب های RFID استفاده می شود. در مرحله بعد با توجه به حساسیت هایی که برای جابجایی اموال در آن سازمان تعریف شده از تعدادی ریدر ثابت یا متحرک استفاده میگردد. به طور مثال اگر اموال یک اتاق یا یک بخش حساسیت خاصی دارند که بدون هماهنگی نباید خارج شوند می توان در مدخل اتاق یا بخش یک ریدر نصب نمود تا در صورت خروج کالا سریعا به مدیریت اطلاع داده شود. همچنین معمولا از ریدرهای متحرک برای اجرای اموال گردانی استفاده میگردد.
در این حالت علی رغم روش های معمول که بررسی اموال یک سازمان ممکن است چندین روز طول بکشد با استفاده از ریدر متحرک تنها با حرکت دادن آن در هر اتاق امکان ثبت خودکار تمامی اموال مورد نظر به صورت یکجا فراهم میشود و بدین ترتیب اموال گردانی سازمانی در چند ساعت به جای چند روز قابل اجرا میشود.
امکان استفاده از مدیریت یکپارچه اموال از مزیت دیگر این سیستم میباشد. بدین صورت که تمامی اموال در یک سامانه از قبل تعریف میشوند. و برای هر کدام محل، تحویل گیرنده، دوره استفاده و غیره تعریف میشود. سپس با توزیع آنها در جای خود و نصب ریدرها در محل های مناسب امکان مدیریت یکپارچه اموال حاصل می شود. به صورتی که در هر لحظه می توان بررسی کرد که در هر بخش سازمان چه اموالی وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.